Skarżysko i okolice pogoda piękna gotować się nie chce, czas więc na obiad na mieście. Ja polecam nowo otwartą i testowaną przez nas wczoraj Krówkę i Połówkę *. Krówka to miejsce z przepysznymi burgerami z najlepszej jakości mięsa ( co czuć w każdym kęsie), rewelacyjnymi dodatkami i w bardzo ciekawych konfiguracjach.

 

Wybrać burgera wcale nie jest łatwo, bo propozycji sporo i kiedy już wybierzemy tego naj, stajemy przed kolejnym wyzwaniem wyborem wielkości porcji – Krówka oferuje nam 3 (150 gram, 200 gram i 400 gram, pojawia się też gigant 800 gram), a potem najważniejsze stopień wysmażenia mięsa.  Kiedy przejdziemy już przez katorgę wyboru – czeka nas prawdziwa uczta.

Na nasz stole jako pierwszy pojawił się burger w wersji light – Jajko. Połączenie mięsa, chrupiącego bekonu i sadzonego jajka, które świetnie komponuje się z majonezem Jalapeno i serem cheddar to świetna propozycja nie tylko na śniadanie na bogato. Propozycja warta spróbowania zwłaszcza jeśli ktoś nie przepada za ostrymi smakami.

Orzechowy sos, ananas brzmi egzotycznie? Tak, a będzie jeszcze bardziej gdy do mięsa dołożymy KREWETKI i ostry sos który zarazem przełamuje słodycz ananasa jak i podkreśla smak krewetek. Dla mnie numer 1 w karcie. Ostrzegam – jeśli lubicie łagodne dania to ta propozycja nie jest dla Was. Sos jest dość ostry.

I teraz coś dla fanów ognia w buzi – burger MADDOG. To propozycja dla wybrańców, bo jednym ze składników burgera jest sos MadDog, który jest 50 razy ostrzejszy od tabasco.  Zanim  zdecydujecie się na tą pozycję, będziecie musieli podpisać oświadczenie, że wiecie co czynicie i że jecie to na własną odpowiedzialność 😀  Oświadczenie podpisał  Młody i przystąpił Młody, który jak wiecie chili i Jalapeno w tonach dokłada do każdego dania. Mateusz walczył dzielnie ale tuż na ostatniej poległ … pojawiły się nawet łzy. Wyzwanie nie zaliczone tym razem, ale Młody już zapowiedział powtórkę za tydzień. Oprócz mocy która naprawdę pali język można wyczuć dobrze doprawione mięso i świeże warzywa – nie wiem skąd oni biorą takie dobre pomidory, kiedy jeszcze nie sezon?

Podsumowując – KONIECZNIE wybierzcie się do lokalu (ul. 1-go Maja 67) i uzbrójcie się w cierpliwość, bo coś czuje , że będą tam tłumy. Ja trzymam mocno za nich kciuki i życzę sukcesu, ja będę tam wracać i Wy z pewnością też  🙂

  1. Ceny zaczynają się od 12 zł a najdroższy Conan (ten gigant który ma 800 gram ) kosztuje 60 🙂

A i jeszcze jedno dla niektórych równie ważne jak jedzenie – na razie brak napoi alkoholowych ; )

*Krówkę i Połówkę możecie też znaleźć w Starachowicach i Ostrowcu Świętokrzyskim 🙂