Wczorajszy wieczór spędziłam w radomskim teatrze na prapremierze musicalu Człowiek z La Manchy. Opinie na temat przedstawienia są różne ale podsumowując było śmiesznie  Jeśli więc od czasu do czasu do teatru się wybieracie i np. Radom macie po drodze to warto zobaczyć Sabinę Karwal w roli Aldonsy – mistrzostwo świata 
Po spotkaniu ze sztuką wyższą dziś totalne nieróbstwo, chociaż słońce za oknem piękne i trochę do lasu ciągnie… nie, nie na grzyby, na spacer  ale zanim to czas na śniadanie, a ja dziś polecam połączenie bardzo zdrowego awokado z jajkiem – takie śniadanie mocy ;D Pięknej niedzieli Kochani 

Kanapka z awokado i jajkiem (2 porcje)

2 kromki chleba wiejskiego na zakwasie
½ awokado
Sok z 1/8 limonki
Sól, pieprz
2 jajka 0
¼ papryczki chilli
1/2 łyżeczki posiekanego pora

Awokado obieramy ze skórki, przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem na „papkę”, dodajemy posiekane bardzo drobno chilli i pora, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
W niedużym garnku gotujemy wodę, solimy 1 łyżeczkę i kiedy woda zacznie wrzeć wkładamy do niej 2 jajka – gotujemy 6 minut. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą i bardzo delikatnie obieramy ze skorki.
Na chleb nakładamy porcje pasty z awokado kładziemy na niej po jajku, kroimy je na pół, lekko solimy, pieprzymy (możemy posypać chilli i porem ) i serwujemy, smacznego 😉