Na moich małych krzaczkach pojawiły się pierwsze borówki amerykańskie.  Nie jest ich na razie dużo, ale na śniadanie ta ilość w zupełności wystarczy ; ) Śniadanie będzie pyszne  i bardzo zdrowe.  Jeśli jednak nie macie borówki zastąpcie ją np. jagodami lub  malinami, które równie pysznie współgrają z kokosem ; ) Dzień dobry bardzo w to upalne niedzielne popołudnie ; ) cudownego, pysznego dnia Kochani ; )

 

Jaglanka kokosowa z miodowym jogurtem i borówką

 

½ szklanki kaszy jaglanej

1 szklanka mleka

2 łyżki wiórków kokosowych

4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru

2 łyżeczki miodu

2/3 szklanki borówek amerykańskich lub jagód

 

Kaszę jaglaną wsypujemy do garnka, zalewamy ją mlekiem, dodajemy wiórki kokosowe, zagotowujemy, przykręcamy gaz na minimalny i gotujemy kasze pod przykryciem około 10-15 minut     ( aż do momentu kiedy wchłonie całe mleko ). Kaszę zastawiamy z palnika i odstawiamy na 10 minut aby jeszcze doszła. Kaszę spulchniamy widelcem i przekładamy do 2 miseczek. Na każdą porcję nakładamy po 2 łyżki jogurtu naturalnego, polewamy go miodem i wszystko posypujemy opłukanymi borówkami amerykańskimi. Jemy na zdrowie, smacznego 😉