Kochane Kobietki z okazji naszego święta życzę nam miłości, zdrowia i radości, by doceniali Nas najbliżsi i współpracownicy –by Dzień Kobiet trwał cały rok!
Panowie Wam dziękujemy przy tym dniu za wsparcie, za życzenia i że jesteście częścią naszego świata 
Żeby jeszcze osłodzić nam ten dziś mam dla was przepis na proste i rewelacyjne mini serniczki z mango, które sprawdzą się jako dodatek do popołudniowej kawy.

Serniczki mango z granatem

Spód:
100 gram herbatników
1/3 kostki masła

Masa serowa:
500 gram serka homogenizowanego naturalnego
1 mango
1 budyń śmietankowy
2 jajka
1 żółtko
½ szklaki cukru
50 ml śmietany 30%
1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki
Dodatkowo:
Kilka listków mięty
1 granat

Masło rozpuszczamy, studzimy. Herbatniki za pomocą malaksera lub za pomocą wałka rozbijamy na pył – przesypujemy do miski, wlewamy rozpuszczone masło – mieszamy. Blachę do muf finek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy porcję powstałego ciasta – ciasto ugniatamy kieliszkiem lub łyżką.
Ciasto: Mango obieramy – blendujemy, dzielimy na 2 części. W misce ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej ser, budyń, sok z limonki, połowę zmiksowanego mango – miksujemy wszystko do połączenia się składników. Masę serową wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Serniczki wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy je około 25 minut. Upieczone serniczki przekładamy na kratkę do ostygnięcia.
W międzyczasie pozostałe zmiksowane mango przelewamy do rondelka i odparowujemy z nadmiaru wody. Jeśli mango jest zbyt kwaśne możemy je lekko osłodzić, jeśli nie odstawiamy je do wystygnięcia. Granata obieramy, wyjmujemy pestki. Na wystudzone serniczki nakładamy kleksa z odparowanego mango, dekorujemy pestkami granatu, listkami mięty i serwujemy, smacznego ; )